PIC 3Juny: Guanyant consciència, Fent comunitat

La comunitat d’estudiants de l’Institut de Treball de Procesos fem aquesta jornada per donar a conèixer el Treball de Processos. Paradigma de treball al món que permet guanyar consciència sobre els processos dels grup, les relacions i els conflictes, i així afavorir el canvi i la transformació. Hi creiem tant, que volem que es multipliqui, per a que moltes més persones, relacions i grups se’n beneficiïn. I també volem que aquesta jornada ens permeti que la nostra comunitat s’enriqueixi en diversitat i sigui cada cop més accessible.

11.00-13.00 Sala de Yoga__Taller CreActiu Infantil – Posem-li Color al pais del blanc i negre_

Farem un conte col·lectivament en 3 dimensions! un taller creActiu per infants de 4 a 10 anys) més petits amb companyia adulta

12.00-14.00 Sala gran__NOSALTRES I EL PODER:

El poder és la capacitat humana de fer coses. Ens fa por parlar de poder? Existeix una bona manera

d’ocupar el poder? La busquem? Què ens pot ajudar a utilitzar el nostre poder amb cura sense fer mal als altres? I si no ocupem el nostre poder, sabem què passa?

Taller de dues hores per respondre aquesta i altres preguntes. Reflexionarem sobre el poder,

explorarem el nostre propi poder, descobrirem els privilegis i compartirem estratègies per parlar

amb el poder des del poder.

12.00-14.00 Domo__Homes i agressions masclistes: ¿quin és el nostre paper?:

Diàriament es visibilitzen més i més casos d’agressions masclistes, davant de les quals molts moviments de dones i LGTBIQ+ es solidaritzen, ho visibilitzen, es cuiden, denúncien les injustícies… però què fem els homes? Quin paper hi juguem?

Obrim un espai no mixte per a que els homes explorem, experimentem i reflexionem sobre com responsabilitzar-nos i com actuar de forma més conscient i visible en els nostres entorns i en general a la societat. Construirem accions concretes per a portar a la pràctica.

Ho farem a través de la mirada de Treball de Processos, la Teoria del Camp i els Rols i amb dinàmiques reflexives i vivencials.

16.00-17.00 PAti del PIC_ Xerrada sobre el bien común digital

Mako Hill -activista histórico en Internet, miembro de la Junta de la Fundación de Software Libre, de la Fundación de conocimiento abierto, y de la Fundació Wikimedia, y investigador puntero en el campo- está de visita en Barcelona. Junto con él , y con otras activistas locales como Mayo Fuster, reflexionaremos sobre el estado actual del procomun digital, la libertad en la red y Internet, y como ello condiciona o como puede apoyar a otras luchas y movimientos sociales.

16.00-17.30 Sala Gran__Fòrum Obert

Fòrum Orientat a Processos. Espai de debat obert a tothom sobre un tema d’actualitat.

Volem obrir un espai de debat per parlar i escoltar la diversitat de posicions sobre un tema d’actualitat que preocupi i interessi al grup. De debats segurament en tenim sovint, però tenim ganes de generar un espai que faciliti poder relacionar-nos amb aquelles postures que són més contràries a les nostres, per entendre més coses i conèixer més sobre la nostra posició i la de l’altre. Serà un espai facilitat i entre totes decidirem quin tema volem abordar.

I per a les persones que coneguin o vulguin conèixer més sobre el Treball de Processos, pot ser la oportunitat per experimentar una eina per a treballar amb la diversitat en els grups.

17.45-18.15 Sala Gran__Monòleg: Processant el treball de processos.

Que és ben bé això de processar? què vol dir” em fa límit”? “Això és secundari”? “Tinc crítics”? “noto una veu que…”? El treball de processos és quelcom que cada vegada s’escolta més i va extenent-se generant afinitats i recels entre superfans teperas, fans a mitges, interessades-però.no.se.perquè i ficades-però-no-del-tot, etc..

En aquest monòleg provaré d’aclarir alguna d’aquestes preguntes, fer més fàcil l’entesa de codis i llenguatges, però en realitat, en realitat, el que més vull és mirar-ho tot plegat amb ganes de riure i jugar.

18.30 Sala Gran __ Poesies disperses. Un espai on treure’ns a passejar.

Uun espai per compartir escrits, pensaments o alguna poesia preferida. Un homenatge a GLoria Fuertes i les amigues. Amb Lídia C.Abancó i Micro Obert!

18.30 Pati del PIC__Ritmos de Libertad_Dj Pell Trigueña y BaskGyal Selector_

ritmos de libertad

ameniza la velada poética musical

dj pell trigueña (jazz furiosx, rhythm and blues, funky, reggae, hip hop)

BaskGyal Selector (Ragga, Dancehall, Afrobeat)

escuchar ver bailar -lo que te apetezca- por un recorrido musical (y algo más) de ensueño