PIC 21-Octubre: canviem el sistema, no el clima!

Buenas, este domingo proponemos una muy diversa serie de actividades que incluyen la elaboración de compost de te, un video-debate sobre la ciencia abierta, un laboratorio teatral, taller de biodanza, nuevamente el taller de arte en la naturaleza y un duo en concierto. Pero el motivo principal del encuentro es la preparación para la mani contra el cambio climático de sábado 10 de noviembre con un taller de art-activismo en el cual, entre otras cosas, cada participante será libre de crear su propia pancarta para enviar a los políticos el mensaje que lo que tiene que cambiar es el sistema, no el clima!

MATÍ
10.00-14.00 Pati del PIC – Horts. Elaboració compost i te de compost, ric en microbiología beneficiosa.

A aquestes alçades, qui més qui menys ja sap de que va el compostatge. L’objectiu d’aquest taller és detallar millor quins tipus de materials i processos són més adequats per a aconseguir un compost de la millor qualitat biològica. No tant com una estratègia de processar residus sinó com a elaboració que enriqueixi i restitueixi a la terra de cultiu la microbiologia responsable de la seva fertilitat. Ens centrarem en alguns aspectes tècnics clau i amb formats de compostatge que redueixin al màxim els patògens i els microorganismes perjudicials. Posarem en marxa alguna pila des del principi i veurem formes senzilles de fer extraccions líquides, com els tés de compos
Nos encontramos en el patio del PIC para un taller de compost, con Xavi Fontanet, Horticultor y Professor Cicle Formatiu Producció Agrària Ecològica y Arnau, de los huertos de Can Masdeu.

11.00. Pati del PIC Land art. Nos encontramos para salir de paseo por los senderos del valle hasta las 14.30. Despues de comer, de 16.00 a 19.00, volvemos al bosque para la realización de proyectos. Para mas info: jepixel64@gmail.com

12.00-14.00. Sala gran. Crowdacting por la ciencia abierta: El conocimiento cientifico debe ser libre, no un negocio.
Esta semana se celebra la semana de acceso libre: Si alguna vez has querido leer un articulo científico y has encontrado un muro de pago, has sido victima de un negocio de doble pago – en gran parte, la investigación cientifica se hace con fondos publicos, pero luego los publicaciónes cientificas se quedan con el copyright y el derecho a cobrar al publico el aceso a los resultados de la investigación.
12h – Proyección del “Paywall” – documental, 60 min, inglés. Muro de Pago: El negocio del conocimiento cientifico.
13h – Discusión de posibles soluciones que se están trabajando

12.00 Pati del PIC. Ruta pel projecte

MIGDIA
14.30 Dinar popular agroecológic

TARDA
16:00-18:00 Sala Gran Artivisme contra el canvi climatic
Canviem el sistema, no el clima!
Com que el canvi climàtic és cada cop més visible i preocupant, el Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat una gran Marxa pel Clima (10 de Novembre), colorida i diversa, per posar el canvi climàtic al centre de l’agenda política i mediàtica.
En quest taller apredrem deferents tàctiques útils en l’art de la protesta: des de com fer pancartes i cartells, fins l’ús de plantilles i altres.

Aquest taller pràctic està obert a gent de totes les edats, artistes i no artistes.
Vine a fer la teva pancarta per a la Marxa pel Clima!

18.00-20.00 Sala Gran. Concert: Jules Duo
Jules és el projecte i nom artístic del músic, compositor, lletrista, cantant i filòleg barceloní Juli Farfán (abans conegut com Juli Fargo i Dr.Fargo). És un projecte de bandautor que es mou entre el pop, el rock, l’indie, el folk i la cançó d’autor; i el resultat d’aquesta combinació són unes cançons que estan farcides de melodies contagioses, ritmes variats i de vegades atípics, unes harmonies ben treballades, i unes lletres que bé poden ser punyents i reivindicatives o bé poden tractar de temes quotidians amb molta tendresa.
Com a JULES ha publicat dos discos, “S’ha de reiniciar” (Right Here Right Now, 2013) i “Vers la llum” (Petits Miracles / Música global, 2015).
https://www.juleslabanda.com

16:00-18:00 Sala Yoga. Laboratorio teatral: biografias corporales
Un laboratorio de teatro que plantea envintrarnos con nuestro cuerpo y sus vivencias desde la perspectiva de la experimentacion y de la creación. Abierto a todas las personas que tengan ganas de descubrirse y sirprendersi del.potencial que llevan dentro. Un acto revolucionario que sale de las rutinas de lo cotidiano!!
Facilitadora: Palma Morena Greco, directora Cia Fholia Teatro, Comadrona Escénica, Performer, Clown.
Palmamorenagreco.wordpress.com

18:00-20:00 Sala Yoga. Biodanza
La biodanza ens convida a dansar la vida, a l’expressió saludable del que som, i per això no s’ha de saber ballar.
És una proposta que ens porta a través de la música, el moviment, les emocions i el grup, a l’experiència intensa de l’Aquí i Ara, i a l’encontre autèntic d’un mateix, de l’altre i d’allò que ens envolta.
Amb la facilitadora: Alba Alvarez
Participació lliure prèvia inscripció:
https://goo.gl/rt7YyB
Aportació voluntària pel projecte social de Can Masdeu
Alba Alvarez Beltran
Psicòloga i psicoterapeuta llicenciada en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) especialitzada en psicopatologia clínica adulta a la UAB. Diplomada en el Postgrau en Dansa moviment Teràpia a la UAB. Formació en Teràpia Gestalt a l’Institut Gestalt i formació de facilitadors de Biodanza a l’Escola de Rolando Toro de Barcelona. Actualment, sòcia de Cuida la vida, desenvolupant projectes de biodanza clínica i social, i de la Cooperativa Messalora i l’associació I Sognatori, associació cultural de Calabria (Italia)

Y para acabar, hemos creado un evento facebook, ayudanos a compartirlo!
https://www.facebook.com/events/325719717984068/?active_tab=about