Horts Comunitaris

L’Assemblea d’Horts Comunitaris es un moviment de reapropiació veïnal de la terra nascut la tardor del 2002 sota l’impuls d’un aiguabarreig de joves, jubilats i families. L’organització d’aquest impuls ha fet reneixer la finca agrícola i ha creat un espai de relació comunitària intergeneracional, englobant més d’un centenar de persones de totes les edats, repartits en 35 parcel·les.

Els horts comunitaris som un punt de trobada, un espai per conèixer el veí i promoure un estil de vida saludable, una experiència d’autoaprenentatge productiu que complementa la dieta diària de les families amb aliments frescos, locals i ecològics.

La gestió del comú la fem mitjançant una assemblea mensual on gestionem aspectes com l’obtenció i la distribució de l’aigua, la terra i els fems, la rehabilitació i el manteniment de les basses i el sistema centenari de reg, així com la participació en la vida associativa del barri o l’organització de festes. Tenim dos principis bàsics de funcionament:

1- Practicar l’agricultura ecològica aprofitant els propis recursos (compost, adob, restes vegetals…) i sense utilitzar productes químics.
2- Construir la comunitat entre totes, assistint a les assemblees mensuals i assumint tasques i responsabilitats.

Si en vols saber més, pots aprofundir en aquest enllaç.