Educació Agroecològica

Des del projecte d’Educació Agroecològica oferim rutes guiades per la vall, així com jocs educatius i tallers pràctics per ajudar els participants aprofundir la seva comprensió de temàtiques com ara: el nostre estil de vida i el seu impacte sobre el medi ambient, agricultura ecològica i permacultura, consum responsable, transformació social o vida en comunitat. El projecte està dedicat principalment a nens i joves, però s’organitzen visites amb grups de totes les edats.

La nostra vocació és oferir la possibilitat de conèixer una forma de vida alternativa que té lloc prop de la ciutat, a la serra de Collserola, en un entorn més integrat en els cicles naturals. Aquí podreu conèixer com hem resolt el cicle de l’energia (solar tèrmica, llenya, bioclimatisme, bicicletes etc…), el cicle de l’aigua (recollida d’aigües pluvials, sistema de reutilització d’aigües grises, basses, latrines seques) i el cicle de la matèria (nutrients i materials, gestió de residus, bioconstrucció, compost, tallers de reciclatge, etc…).

 

Per venir de visita amb un grup:

Estem disponibles per rebre visites d’educació ambiental els dilluns, dimarts, dimecres, divendres, o dissabtes. NO tenim disponibilitat els dijous i diumenges.

Les visites normalment duren entre 2 i 3 hores. Les podem reservar pel matí o per la tarda.

Abans o després de la visita el grup pot quedar-se a menjar uns entrepans en un dels nostres espais exteriors, gaudint de la vista, del cant d’ocells, i de l’aire.

La visita és gratuïta, però dels col·lectius que s’ho poden permetre acceptem donacions per cobrir despeses de materials pel projecte.

També us demanem una carta de suport amb el segell i la signatura de la institució, confirmant la visita del grup.

 

Des de l’any 2003 desenes de centres educatius i institucions de l’oci han participat en aquest projecte. (veure llistat).

Per posar-te en contacte amb nosaltres i venir a visitar-nos, escriu a: escolesiesplaiscmd@gmail.com