Autogestió

Tot i que la nostra vocació no es l’autosuficiència, sinó l’autogestió i l’intercanvi, cobrim varies de les nostres necessitats amb les nostres pròpies mans. D’aquesta manera, als horts de casa conreem bona part de les hortalisses, fruites i aromàtiques que mengem durant tot l’any. També produïm ous als tractors de gallines o mel al projecte d’apicultura, així com cervesa i preparats medicinals.

Al forn de pa cuinem el nostre pa, ecològic i artesà. Per moure’ns utilitzem sobretot les bicicletes, que mantenim nosaltres, i compartim un parell de vehicles comunitaris. També fem mobles, invents o bioconstruccions amb diferents tècniques. Altres projectes que hem acollit al llarg dels anys, com el de forja, ara per ara estan aturats.

El sistema d’aigua està organitzat en un cicle autosuficient i circular, creat sobre la base dels sistemes centenaris de la vall. Canalitzem l’aigua des de les deus de la vall, reutilitzem les aigües grises i ens dutxem amb aigua escalfada amb col·lectors solars i electricitat. Per conèixer millor l’antic sistema que hem rehabilitat pots visitar també aquestes fotos i mapes editats per Oasis.