PIC 21-Octubre: canviem el sistema, no el clima!

Buenas, este domingo proponemos una muy diversa serie de actividades que incluyen la elaboración de compost de te, un video-debate sobre la ciencia abierta, un laboratorio teatral, taller de biodanza, nuevamente el taller de arte en la naturaleza y un duo en concierto. Pero el motivo principal del encuentro es la preparación para la mani contra el cambio climático de sábado 10 de noviembre con un taller de art-activismo en el cual, entre otras cosas, cada participante será libre de crear su propia pancarta para enviar a los políticos el mensaje que lo que tiene que cambiar es el sistema, no el clima!

MATÍ
10.00-14.00 Pati del PIC – Horts. Elaboració compost i te de compost, ric en microbiología beneficiosa.

A aquestes alçades, qui més qui menys ja sap de que va el compostatge. L’objectiu d’aquest taller és detallar millor quins tipus de materials i processos són més adequats per a aconseguir un compost de la millor qualitat biològica. No tant com una estratègia de processar residus sinó com a elaboració que enriqueixi i restitueixi a la terra de cultiu la microbiologia responsable de la seva fertilitat. Ens centrarem en alguns aspectes tècnics clau i amb formats de compostatge que redueixin al màxim els patògens i els microorganismes perjudicials. Posarem en marxa alguna pila des del principi i veurem formes senzilles de fer extraccions líquides, com els tés de compos
Nos encontramos en el patio del PIC para un taller de compost, con Xavi Fontanet, Horticultor y Professor Cicle Formatiu Producció Agrària Ecològica y Arnau, de los huertos de Can Masdeu.

11.00. Pati del PIC Land art. Nos encontramos para salir de paseo por los senderos del valle hasta las 14.30. Despues de comer, de 16.00 a 19.00, volvemos al bosque para la realización de proyectos. Para mas info: jepixel64@gmail.com

12.00-14.00. Sala gran. Crowdacting por la ciencia abierta: El conocimiento cientifico debe ser libre, no un negocio.
Esta semana se celebra la semana de acceso libre: Si alguna vez has querido leer un articulo científico y has encontrado un muro de pago, has sido victima de un negocio de doble pago – en gran parte, la investigación cientifica se hace con fondos publicos, pero luego los publicaciónes cientificas se quedan con el copyright y el derecho a cobrar al publico el aceso a los resultados de la investigación.
12h – Proyección del “Paywall” – documental, 60 min, inglés. Muro de Pago: El negocio del conocimiento cientifico.
13h – Discusión de posibles soluciones que se están trabajando

12.00 Pati del PIC. Ruta pel projecte

MIGDIA
14.30 Dinar popular agroecológic

TARDA
16:00-18:00 Sala Gran Artivisme contra el canvi climatic
Canviem el sistema, no el clima!
Com que el canvi climàtic és cada cop més visible i preocupant, el Moviment per la Justícia Climàtica ha convocat una gran Marxa pel Clima (10 de Novembre), colorida i diversa, per posar el canvi climàtic al centre de l’agenda política i mediàtica.
En quest taller apredrem deferents tàctiques útils en l’art de la protesta: des de com fer pancartes i cartells, fins l’ús de plantilles i altres.

Aquest taller pràctic està obert a gent de totes les edats, artistes i no artistes.
Vine a fer la teva pancarta per a la Marxa pel Clima!

18.00-20.00 Sala Gran. Concert: Jules Duo
Jules és el projecte i nom artístic del músic, compositor, lletrista, cantant i filòleg barceloní Juli Farfán (abans conegut com Juli Fargo i Dr.Fargo). És un projecte de bandautor que es mou entre el pop, el rock, l’indie, el folk i la cançó d’autor; i el resultat d’aquesta combinació són unes cançons que estan farcides de melodies contagioses, ritmes variats i de vegades atípics, unes harmonies ben treballades, i unes lletres que bé poden ser punyents i reivindicatives o bé poden tractar de temes quotidians amb molta tendresa.
Com a JULES ha publicat dos discos, “S’ha de reiniciar” (Right Here Right Now, 2013) i “Vers la llum” (Petits Miracles / Música global, 2015).
https://www.juleslabanda.com

16:00-18:00 Sala Yoga. Laboratorio teatral: biografias corporales
Un laboratorio de teatro que plantea envintrarnos con nuestro cuerpo y sus vivencias desde la perspectiva de la experimentacion y de la creación. Abierto a todas las personas que tengan ganas de descubrirse y sirprendersi del.potencial que llevan dentro. Un acto revolucionario que sale de las rutinas de lo cotidiano!!
Facilitadora: Palma Morena Greco, directora Cia Fholia Teatro, Comadrona Escénica, Performer, Clown.
Palmamorenagreco.wordpress.com

18:00-20:00 Sala Yoga. Biodanza
La biodanza ens convida a dansar la vida, a l’expressió saludable del que som, i per això no s’ha de saber ballar.
És una proposta que ens porta a través de la música, el moviment, les emocions i el grup, a l’experiència intensa de l’Aquí i Ara, i a l’encontre autèntic d’un mateix, de l’altre i d’allò que ens envolta.
Amb la facilitadora: Alba Alvarez
Participació lliure prèvia inscripció:
https://goo.gl/rt7YyB
Aportació voluntària pel projecte social de Can Masdeu
Alba Alvarez Beltran
Psicòloga i psicoterapeuta llicenciada en Psicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) especialitzada en psicopatologia clínica adulta a la UAB. Diplomada en el Postgrau en Dansa moviment Teràpia a la UAB. Formació en Teràpia Gestalt a l’Institut Gestalt i formació de facilitadors de Biodanza a l’Escola de Rolando Toro de Barcelona. Actualment, sòcia de Cuida la vida, desenvolupant projectes de biodanza clínica i social, i de la Cooperativa Messalora i l’associació I Sognatori, associació cultural de Calabria (Italia)

Y para acabar, hemos creado un evento facebook, ayudanos a compartirlo!
https://www.facebook.com/events/325719717984068/?active_tab=about


PIC 7 Octubre

Buenas, Este domingo el colectivo de casa lleva el centro social. Habrá, como ya es tradición en principio de otoño, una doble sesión de land art con Gerome, una sesión de Kundalini yoga para despertar el espíritu, un taller de comunicación no violenta, un divertido taller de coro y un taller de compresas de tela; un duo musical y una actuación de clown; también habrá una práctica de meditación en movimiento.
Nos vemos!

MATÍ

11.00. Pati del PIC Land art. Nos encontramos para salir de paseo por los senderos del valle hasta las 14.30. Despues de comer, de 16.00 a 19.00, volvemos al bosque para la realización de proyectos. Para mas info: jepixel64@gmail.com

12.00-14.00 Sala gran. Taller de compreses de tela. Som dues noies que fa un temps hem començat a fer-nos nosaltres mateixes les nostres compreses de tela. Creiem que és un pas empoderador per a nosaltres, per a acostar-nos als nostres cossos i cicles.

Tenim ganes de compartir el que hem après amb vosaltres… cosirem les nostres compreses de tela mentre xerrem de la regla, els cicles, sexualitat..! es demana inscripció prèvia, a través del mail bet278@gmail.com (indicar “inscripció taller compreses” a l’assumpte: gràcies!)
12.00-14.00 Sala de yoga. Taller de coro. Si tienes ganas de pasar un buen rato en grupo, sacar esa voz que tienes escondida, o practicar tu inglés en un ambiente informal este taller es para ti. No hace falta saber inglés o tener conocimientos previos de música – trabajamos sin partitura, así desarrollamos el oído. Dirigido acualquier persona que tenga ganas de cantar en inglés de manera relajada y divertida.  ¡Ven y prueba!

12.00-14.00 Domo. Moviment autentic. Es una pràctica de meditació en moviment iniciada per Mary Whitehouse i Janet Adler a mitjans del segle passat. i que Actualment ballarins, artistes i qualsevol persona interessada l´emprem com a mitja de creació o de” cura”. Es com una improvisació en moviment que no busca l’estètica sinó la connexió amb l’aquí /ara.
També podríem dir que habitem un entorn, a través del cos, aquesta vegada el de Can Mas Deu, i també deixem que el cos sigui habitat per aquest paisatge…
com una poètica del espai
Sobre la base de una estructura de temps molt senzilla, les persones surten a moure’s a l’espai amb els ulls tancats, no hi ha cap premissa, més que la de connectar amb el sentir del moment i moure’s (entenent també la quietud com un moviment), i deixar-se fluir pel que vagi succeint. En aquest fer, sempre hi ha una mirada externa que fa de testimoni i que sense cap tipus de judici, observa i acull el que passa.
Vina amb roba còmode i una llibreta per si hi ha temps poder escriure o dibuixar.

12.00 Pati del PIC. Ruta pel projecte

MIGDIA

14.30 Dinar popular agroecológic

TARDA

16.00-19.00 Pati del PIC.Land art. Segona part, realització de projectes.

16.00-18.00 Sala de yoga. Autoconexión con la comunicacion no violenta. En este taller, aprenderás conectar con tus sentimientos y necesidades de manera vivencial y explorativa. La autoconexión es la clave para poder romper patrones que ya no nos sirven y aprender afrontar situaciones intensas de manera que cubre tus necesidades del momento. Cuando estamos conectadas con nosotras mismas, hay una probabilidad mayor de poder comunicar con los demás de una forma que nos lleva a la conexión y comprensión, y desde allí es mucho más probable encontrar soluciones en las que todas tienen sus necesidades cuidadas.

17.00 Sala gran Espectacle De Clown. Caprina&Cia presenta “Eva i nadA”. Una pallassa amb un desig profund de llibertat obre un espai a la reflexio respecte als estereotips socials actuals.

18.00 Katou Duo, musica de cello y guitarra para un buen ambiente

18.00-20.00 Sala yoga. Kundalini Yoga Os proponemos una sesión de yoga kundalini, a través de ejercicios sencillos, meditaciones, respiraciones y canto de mantras, para conectar con nuestra esencia, elevar la energía y compartir un espacio espiritual con el grupo. Trabajaremos con la energía del otoño, para eliminar los excesos del verano. Puedes traer ropa cómoda, a ser posible de tejidos naturales y de color blanco o claro y un cojín y pareo/manta para la relajación. Inscribirse a través de un correo a Laura (lauraeglert@hotmail.com) o Jordi (Jfsolanas@yahoo.es)


PIC 7 Octubre

Este domingo el colectivo de casa lleva el centro social. Habrá,como ya es tradición en principio de otoño, una doble sesión de land art con Gerome, una sesión de Kundalini yoga para despertar el espíritu, un taller de comunicación no violenta, un divertido taller de coro y un taller de compresas de tela; un duo musical y una actuación de clown; también habrá una práctica de meditación en movimiento.

MATÍ
11.00. Pati del PIC Land art. Nos encontramos para salir de paseo por los senderos del valle hasta las 14.30. Despues de comer, de 16.00 a 19.00, volvemos al bosque para la realización de proyectos. Para mas info: jepixel64@gmail.com
12.00-14.00 Sala gran. Taller de compreses de tela. Som dues noies que fa un temps hem començat a fer-nos nosaltres mateixes les nostres compreses de tela. Creiem que és un pas empoderador per a nosaltres, per a acostar-nos als nostres cossos i cicles.
Tenim ganes de compartir el que hem après amb vosaltres… cosirem les nostres compreses de tela mentre xerrem de la regla, els cicles, sexualitat..! es demana inscripció prèvia, a través del mail bet278@gmail.com (indicar “inscripció taller compreses” a l’assumpte: gràcies!)

12.00-14.00 Sala de yoga. Taller de coro. Si tienes ganas de pasar un buen rato en grupo, sacar esa voz que tienes escondida, o practicar tu inglés en un ambiente informal este taller es para ti. No hace falta saber inglés o tener conocimientos previos de música – trabajamos sin partitura, así desarrollamos el oído. Dirigido acualquier persona que tenga ganas de cantar en inglés de manera relajada y divertida.  ¡Ven y prueba!
12.00-14.00 Domo. Moviment autentic. Es una pràctica de meditació en moviment iniciada per Mary Whitehouse i Janet Adler a mitjans del segle passat. i que Actualment ballarins, artistes i qualsevol persona interessada l´emprem com a mitja de creació o de” cura”. Es com una improvisació en moviment que no busca l’estètica sinó la connexió amb l’aquí /ara.
També podríem dir que habitem un entorn, a través del cos, aquesta vegada el de Can Mas Deu, i també deixem que el cos sigui habitat per aquest paisatge…
com una poètica del espai
Sobre la base de una estructura de temps molt senzilla, les persones surten a moure’s a l’espai amb els ulls tancats, no hi ha cap premissa, més que la de connectar amb el sentir del moment i moure’s (entenent també la quietud com un moviment), i deixar-se fluir pel que vagi succeint. En aquest fer, sempre hi ha una mirada externa que fa de testimoni i que sense cap tipus de judici, observa i acull el que passa.
Vina amb roba còmode i una llibreta per si hi ha temps poder escriure o dibuixar.
12.00 Pati del PIC. Ruta pel projecte

MIGDIA

14.30 Dinar popular agroecológic

TARDA

16.00-19.00 Pati del PIC.Land art. Segona part, realització de projectes.
16.00-18.00 Sala de yoga. Autoconexión con la comunicacion no violenta. En este taller, aprenderás conectar con tus sentimientos y necesidades de manera vivencial y explorativa. La autoconexión es la clave para poder romper patrones que ya no nos sirven y aprender afrontar situaciones intensas de manera que cubre tus necesidades del momento. Cuando estamos conectadas con nosotras mismas, hay una probabilidad mayor de poder comunicar con los demás de una forma que nos lleva a la conexión y comprensión, y desde allí es mucho más probable encontrar soluciones en las que todas tienen sus necesidades cuidadas.

17.00 Sala gran Espectacle De Clown. Caprina&Cia presenta “Eva i nadA”. Una pallassa amb un desig profund de llibertat obre un espai a la reflexio respecte als estereotips socials actuals.

18.00 Katou Duo, musica de cello y guitarra para un buen ambiente

18.00-20.00 Sala yoga. Kundalini Yoga Os proponemos una sesión de yoga kundalini, a través de ejercicios sencillos, meditaciones, respiraciones y canto de mantras, para conectar con nuestra esencia, elevar la energía y compartir un espacio espiritual con el grupo. Trabajaremos con la energía del otoño, para eliminar los excesos del verano. Puedes traer ropa cómoda, a ser posible de tejidos naturales y de color blanco o claro y un cojín y pareo/manta para la relajación. Inscribirse a través de un correo a Laura (lauraeglert@hotmail.com) o Jordi (Jfsolanas@yahoo.es)


Tornem!!! PIC 16S Pro-Palestina i anticipo de temporada

Agafem les agendes perquè el pròxim diumenge 16 de setembre La Recolectiva (Campanya d’Olives a Palestina) i les BrigadesHuriya estarem a Can Masdeu: som dos col·lectius de solidaritat amb Palestina que treballem amb brigades anuals a Palestina, les brigades Huriya acabem de tornar i La Recolectiva estem apunt d’anar-hi.

Durant la jornada del pròxim diumenge 16 de setembre podrem conèixer més d’aprop la seva lluita, alhora que també podrem gaudir de la gastronomia Palestina i de concerts a la tarda.

MATÍ

11:30h taula rodona de diferents lluites amb solidaritat amb Palestina.

Per tal d’aproximar-nos al conflicte Israel – Palestina i per conèixer alguns dels diferents col·lectius que lluiten per fer-hi front des de les terres catalanes. En aquesta taula rodona podrem posar en comú diferents experiències i perspectives d’aquesta lluita que ens és comuna.

13:30h Cata d’oli

El Mediterrani és el Mediterrani i les tradicions agrícoles son semblants. Aprofitant que la campanya a Palestina va entorn al fruit de la olivera, provarem i saborejarem 4 olis tipus diferents d’oli ecològic procedent de varietats d’olives de la Peninsula. Perquè d’això es tracta: el plaer per el paladar no es limitaria tan sols al vi, l’oli també te molta importància en la dieta mediterrània, mateix també ser apreciat en les seves grans diversitats. Degustarem co a bons sommeliers les varietats Arbequina, Cornicabra, Hijiblanca i Picual.

14h Dinar Popular

Podrem gaudir d’un gran dinar vagà i popular, amb alguns dels ingredients més típics a Palestina. Amb aquest dinar compartirem un dels millors moments del dia en bona companyia i ambient.

Dinarem fora, per gaudir del bon temps!

15:30h Documental: Arrels de resistència

‘Arrels de Resistència’ és una pel·lícula documental sobre la història i les lluites populars a Palestina a través de la recollida d’olives a la Cisjordània ocupada. Produïda per la Recolectiva.

16.30h Concerts:

– Resiliència és un grup de Manlleu i Castelldefels que, partint del rap, barreja diferents estils musicals. Les seves lletres pretenen qüestionar els nostres actes quotidians per tal d’avançar cap a un canvi més humà i menys materialista.

-Malamara es un grup de rap combatiu pels drets humans

– Que no cumbia el panico, un DJ que entén la música, com a forma d’expressió cultural, ens apropa a la manera d’entendre el món que té cada cultura i cada grup social i ens permet ampliar els nostres referents. Però també ens serveix d’exemple de com les cultures són permeables, es relacionen, s’influeixen i sobretot s’enriqueixen.


/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^*-._,/’^

La temporada continua con los siguientes domingos y colectivos con los que abriremos el centro social:
30 Setiembre: Diomcoop una cooperativa de iniciativa social, que quiere dar respuesta, de forma sostenible y duradera, a las necesidades de inclusión social y laboral de personas inmigrantes en situación de vulnerabilidad.
7 Octubre: Colectivo de Can Masdeu
21 Octubre: Colectivo de Can Masdeu
28 Octubre: Colectivo de Can Bee, espacio okupado de vivienda y comunidad ecologica en el medio de Collserola
11 Noviembre: Colectivo de Can Masdeu
18 Noviembre: La Directa, Periodisme cooperatiu per la transformació social
25 Noviembre: Colectivo de Can Masdeu
2 Diciembre: Colectivo de Horts Comunitaris de Can Masdeu. Ultimo domingo abierto del 2018

Nos vemos por la Vall!


Enjoy the summer!

The social center will be closed in summer, we will open again the 16th of September. All summer you are invited to join us working in the gardens every Thursday from 17h-21h. Thank you!


Taller de Comunicación No Violenta el sabado 14 y domingo 15 de julio 2018

Taller de Comunicación No Violenta el sabado 14 y domingo 15 de julio 2018

Un taller vivencial, desde la practica.
En estos 2 dias, tendremos tiempo de « entrenar » nuestras habilidades para poder entrar en un lugar, el de la empatia. Descubrir y acercarse a nuestro ser vivo, vulnerable y entregado. Pasaremos por unos de los conceptos de la CNV tales como impluso/causa, expresion plena de la ira, expresar un « no », escuchar un « no »… y eso siempre a traves de actividades practicas.

Facilitado por Elise Boisson : 3 años de practica de la CNV (formada por Helen Adamson y Amalasiri Murcia), Formada en expresión corporal dramática al Laboratorio escuela, Miembro de la comunidad de Can Masdeu y madre de un niño.

Si quieres venir, reserva una plaza y manda un email a elise.boisson@gmail.com

Informacion practica
fecha: 14 y 15 de julio
horarios: de 10h a 18h
comida: trae tu propia comida
precio: libre
lugar: centro social de can masdeu

como llegar: https://www.canmasdeu.net/como

Te espero !

Elise


17 de Junio. Manifestación en apoyo a las jornaleras de Huelva

Desde Can Masdeu damos apoyo la lucha que están sosteniendo las jornaleras marroquís en los campos de Hueva y difundimos el comunicado que han hecho público:

“En estas últimas semanas, se han destapado las violencias que vienen sufriendo las jornaleras marroquíes desde hace años en los campos de la fruta en el sur del Estado español.

Ponemos de relieve que estas violencias se encuentran entre los abusos sufridos por la población migrante, sobre todo en determinados nichos laborales desregulados y de mano de obra precarizada, como son el campo agrario y también el servicio doméstico.

Los hechos destapados son la evidencia de una continuidad de la lógica colonial que, todavía hoy, perdura en las relaciones entre personas, instituciones, administraciones y Estados. Esta situación, prolongada en el tiempo, es asimismo consecuencia directa de la existencia de estructuras institucionales y administrativas que legalizan, amparan y reproducen un sistema de discriminación, violencia e impunidad para con la vida de las personas migrantes, en este caso, las mujeres marroquíes.

En este escrito recogemos la llamada al apoyo de esta lucha iniciada por nuestras Hermanas marroquíes en los campos de Huelva. Ellas, a pesar de toda la hostilidad mediática, social, laboral y legal, han iniciado la lucha más digna contra la soberbia del Estado español y una Ley de extranjería que castiga y silencia toda disidencia.

Ante el silencio y la inacción de ONGs, ellas se han alzado contra este modelo de capitalismo racial, sostenido por la impunidad de las empresas que se benefician de esta economía miserable, y contra el patriarcado colonial vigente. Todo ello a pesar de encontrarse en desventaja en una sociedad que, por ahora, no ha sabido reaccionar ante semejante gravedad ni reconocer ese acto de resistencia y valentía.

Mujeres moras que vivimos en diferentes territorios del Estado español convocamos a nuestros hermanos y hermanas, a las organizaciones antirracistas, col·lectivos feministas, entidades, organizaciones, sindicatos agrarios y demás aliadas contra la explotación laboral, la Ley de Extranjería y todos los dispositivos del racismo institucional para que se comprometan a apoyar la manifestación en Huelva el día 17 de junio, así como el resto de las movilizaciones programadas en los diferentes territorios durante las semanas siguientes.

¡NI CAPITALISMO RACIAL, NI PATRIARCADO COLONIAL!

¡Por el fin de la Ley de Extranjería!!

¡Mujer marroquí significa resistencia y dignidad!”

 


Sound System Pel Poble: Collserola Tropical! 16 Juny

SOUND SYSTEM: PEL POBLE! PAL PUEBLO! TO THE PEOPLE!
COLLSEROLA TROPICAL!!

Muy buenas

La temporada de actividades en la Vall de Can Masdeu llega a su fin. Ha sido un año intenso para todas, verdad?. Por aquí hemos recibido con gusto la visita de muchos colectivos y personas cargadas de propuestas interesantes. También nos ha llegado el regalo de unas lluvias que han regado a fondo estas montañas y garantizado el suministro de agua para los huertos comunitarios, como hace años que no sucedía: ¡Verde, que te quiero verde!.

Para celebrarlo y fortalecer de paso la economía de nuestros proyectos, desde Can Masdeu unimos fuerzas con la cooperativa QueSoni y su festival Say it Loud, acogiendo el proyecto itinerante que impulsan cada año en apoyo a proyectos comunitarios, culturales y urbanos, Sound System to the People!. Esta edición la dedicaremos a disfrutar, bailar y empapar estas montañas del noroeste de Barcelona con las músicas del Africa y la América más tropicales: Collserola Tropical!

El próximo sábado 16 de Junio os esperamos a partir de las 12h y a lo largo de todo el día con una programación musical deliciosa y actividades lúdicas destinadas a todos los públicos. También habrá ocasión para conocer de la mano de Kali Akuno la experiencia de un proyecto cooperativo afroamericano como Cooperation Jackson y recibir la visita de los compañeros del Sindicato Popular de Vendedores Ambulantes.

No te la pierdas!

Programació

Espai Til.ler – Balsa
12-14h – Lady Avocado & Golfo de Guinea (soukous, champeta & afro-disco)

14-17h – Buckshott feat Nytto Dread (reggae / roots)

17-19h – The Rigodonians (salsa, cumbia & afrocaribeña)

19-21h – Jonkoo Collective (electronic & eclectic afrosounds)

21-23h – Rebelmadiaq (reggae / dancehall)

Powered by Rebelmadiaq Sound System
Espai Ametller – Domo

 

12-14h: Activitats per tots els publics: Jocs rurals i actuació de Pau Perrim: contes, malabars, magia, cançons i moltes paiasadas!.

16-18h: Trobada amb Kali Akuno-Cooperation Jackson i amb la participació del Sindicato Popular Vendedores Ambulantes.

18-19’30h: Jocs rurals.

19’30-21h: Lucha de calcetines.

21-23h: Dj Andy (cumbia – electrolatino – afrobeat)

23-01h: Dj Lotine (Afro&Latin Rithms. Un recorregut pels ritmes de l’Àfrica i Llatinoamèrica amb un toc de bases electròniques)