Educació Agroecològica

Si vols ser feliç una hora, embriaga’t;
si vols ser feliç un dia, mata el teu porc;
si vols ser feliç una setmana, fes un viatge bonic;
si vols ser feliç un any, casa’t;
si vols ser feliç tota la vida, cuida el teu hort.

Les visites d’Educació Agroecològica combinen una ruta guiada per la vall amb tallers pràctics d’agricultura ecològica i altres temàtiques. Estan orientades principalment a nens i adolescents, però s’organitzen visites amb grups de totes les edats. Disposem d’una parcela d’hort ecològic preparada per a treballar amb els visitants, amb marges medicinals, fruiters… i un hotel d’insectes!

La nostra vocació es oferir la possibilitat de conèixer una forma de vida alternativa que té lloc a tocar de la ciutat, a la serra de Collserola, la qual ens permet integrar-nos una mica més amb els cicles naturals. Conèixerem així com hem resolt la nostra integració en el cicle de l’energía (solar tèrmica, llenya, bicicletes..), el cicle de l’aigua (basses, latrines seques, recollida d’aigües pluvials, sistema de depuració biològica d’aigües grises…) el cicle de la materia (residus, magatzems, tallers…) o el cicle dels aliments (horts, compost, forn de llenya, fruiters…)

Per venir de visita: normalment fem les visites dimecres i divendres d’11.00h a 13:30h, aprox. Després podeu quedar-vos a menjar l’entrepà als jardins. La visita és gratuïta, però acceptem donacions provinents dels col.lectius organitzadors per a cobrir despeses de planter, llavors, material pedagògic, etc… També us demanem una carta de suport amb el segell i la signatura de la institució.

Des de l’any 2003 desenes de centres educatius i institucions del lleure han participat en aquest projecte. (veure llistat).

Per a posar-te en contacte amb nosaltres i venir a visitar-nos, escriu a: escolesiesplaiscmd@gmail.com